Intekenen voor Naeckte Peated Whisky

Er is minimaal drie jaar en één dag voor nodig om een distillaat whisky te mogen noemen. De Schotse regels zijn daar duidelijk over en die volgen we graag voor de nieuwe whisky die we willen gaan maken: Een single malt peated whisky die we vier jaar op eikenhouten bourbonvaten laten rusten.

Je kunt onderdeel zijn van dit avontuur. Door een certificaat aan te schaffen, help je ons dit te verwezenlijken. Het certificaat wordt op naam gesteld en per post toegestuurd.

Mobirise

De peated whisky wordt gemaakt van een in eigen brouwhuis gebrouwen en gedistilleerde wort van uitsluitend pure gersterookmout. Het niveau aan fenolen is 50 PPM, wat betekent dat de whisky een fijne, maar stevige rooksmaak krijgt.

Het gekozen vat is een voormalig Bourbonvat uit Lynchburg, Tennessee in de Verenigde Staten, dé Bourbon-regio bij uitstek. Bourbon is de Amerikaanse variant van whisky en mag alleen rijpen op nieuwe eikenhouten vaten. De Schotse whisky mag dan weer voor het grootste deel alleen rijpen op gebruikte vaten.

Mobirise

Na het brouwen en distilleren gaat het distillaat het vat in. Daarna moet het dus minstens drie jaar en een dag rijpen, maar we zijn van plan het vier jaar te laten rusten. Je kunt binnenkort weer intekenen op een fles van 0,7 l. van een nieuwe batch van de unieke gelimiteerde Naeckte Whisky. 

Hou voor het intekenen deze website of onze webshop in de gaten. Neem eventueel alvast een kijkje in onze webshop.

Mobirise
Adres

Amsterdamseweg 22                     
1182 HD  Amstelveen

Brouwerij

Telefoon: 020 789 5689    
info@naecktebrouwers.nl 

Proeflokaal ANNA

Telefoon: 020 889 0731
contact@anna-amstelveen.nl
Reserveren: anna-amstelveen.nl

Mobirise web maker - Find more